Virtual LQEM 2021

Virtual LQEM 2021

22 – 23 Ocak 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen Lions Quest Avrupa Çevrimiçi Toplantısı 2021 (Virtual LQEM 2021), Avrupa Ülkeleri ile birlikte Dünya çapından katılımcılarla Sosyal Duygusal Öğrenim konusundaki bilgilerin paylaşıldığı çok etkili bir toplantı olma niteliğini kazandı. Lions Quest Avrupa Koordinatörü ve Türkiye Direktörü Nilgün NIORD’un liderliğinde gerçekleşen toplantıda Dünya Ülkeleri’nden 110 katılımcı yer aldı.

Çevrimiçi toplantı konularının en önemlilerinden biri olan Lions Quest Sosyal Duygusal Öğrenim Eğitimi’nin Okul Öncesi uygulamaları, konuk konuşmacılar ve Ülkemizden bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitmen Oral ÖZEKEN tarafından vurgulandı.

Sosyal Duygusal Öğrenimin Anaokulu çağlarından başlamasının çok önemli olduğunun altı çizildiği konuşmada, bu yaş grubu öğrencilerde uygulamaların gelecek yıllarda öz farkındalığını, öz yönetimini sağlamış, sosyal duygusal yönden gelişkin, iletişimi güçlü ve sorumlu olarak karar verebilen mutlu ve başarılı bireyler olarak yetiştiği belirtildi.  Anaokulu Öğretmenleriyle yapılan çalışmalardan da örneklerin verildiği konuşmada,  Lions Quest Eğitimlerinde Okul Öncesi Öğretmenleri tarafından çok yaratıcı çalışmaların gerçekleştirildiği, Sosyal Duygusal Öğrenme konusunda, drama uygulamalarından, çaldıkları enstrümanlarla şarkılar bestelemeye, pandomim gösterilerinden, bilgisayarda animasyonlar hazırlamaya kadar birçok etkili sunumların hazırlandığı iletildi. Pandemi ortamında Türkiye’nin Lions Quest Çevrimiçi Eğitimlerinde büyük bir ilerleme kaydettiğini, Öğretmenlerimizle gerçekleştirilen bu eğitimlerin motivasyonlarını da çok yükselttiğini belirtti. Dijital ortamda yapılan diğer etkinlikler ile bu değerlerin kazanılmasındaki izlenecek yolların neler olduğu konusunda açıklamalar yapan ÖZEKEN, Anaokulu LQ Eğitiminin sembolü olan “Ayıcık” ile tüm katılımcılara başarılar diledi.


© 2024 Lions Kulüpleri Vakfı